Литургијски фестивал

У суботу 28.05.2016. у Храму Вазнесења Господњег у Жаркову одржан је Литургијски фестивал за ученике основних школа општине Чукарица и Раковица. Ученици петог, шестог и седмог разреда наше школе заједно са својим вероучитељом Немањом Тазићем су такође узели активно учешће на Литургијском фестивалу.

У 08h је почела Света Архијерејска Литургија коју је служио Викар Његове Светости Епископ Топлички Арсеније. Сви ученици су са својим вероучитељима присуствовали Литургији и причестили се.

После Литургије уследио је кратки програм за све ђаке. У програму је учествовао хор „Ђурђеви Ступови“ и ученици ОШ „Мирослав Антић“ из Жаркова. По завршетку програма општина Чукарица је за све ђаке прирпремила сендвиче, сокове и слаткише.

Од 11h do 15h за ученике су прирпремљене активне радионице са вероучитељима (цртање  и сликање, прављење бројаница, рецитације, мини радоиница прављења глинених предмета, традиционално скакање у џаковима за млађе и др.). Наши ученици су се највише одазвали у радионици за прављење бројаница.

 

 

Logo_skole.png