Кулинарска радионица

Многобројне активности у предшколској групи показују нашу спретност и сналажљивост, али захтевају и креативност оних, који нас уче. Позвали смо у госте Николининог тату, Дарка Драгичевића, који је по професији кувар и наставник у Угоститељској школи у Београду, са молбом да нам занимљив и приступачан начин представи своје занимање. 

Тата Дарко је донео пуно хране: тост-хлеб, павлаку, пршуту, чери-парадајз, сир, банане, поморанџе, киви... чак и две чоколадне торте, шлаг и – миксер! Очекивали смо да ће, као кувар-професионалац, па још и професор, очас-посла да нам направи сендвиче. Али, преварили смо се! Најпре нам је поделио праве-правцате куварске капе и кецеље, а онда нас је поделио у групе. Били смо у чуду.

На сваки сто ставио је одређене намирнице и показао нам како да направамо веома укусне, здраве и лепе канапее, какве можемо да сложимо и код куће. Једна група је правила „ражњиће“ од воћа. Пажљиво смо пратили сваки  покрет нашег госта. Врло озбиљно смо схватили своје задатке и радили тимски.

Васпитачице и педагог биле су задужене за сецкање великим и веома оштрим куварским ножевима. Тата Дарко је умутио шлаг и исекао торте.

Чаролија је могла да почне тек када је на украсне витраж-папире поређао наше креације.

А васпитачице кажу: „На оригиналан, а ипак једноставан начин, уз помоћ нашег родитеља као и педагога школе, потрудили смо се да деци приближимо једно занимање и да, уз помоћ демонстрације и разговора пробудимо у деци креативност и машту, као и радост због веома успешно постигнутог задатка.“
Logo_skole.png